Kuulumisia

Lauantai 3.12.2022 - Maija

Tänään kävimme Tim-tollerin kanssa tokokisoissa. Tulokseksi saatiin toinen aloluokan 1-tulos. 168 pistettä. Vähän kyllä veitsen terällä kokoajan mentiin koska hajut taas kiinnostivat enemmän kuin ohjaaja ja kerran Tim karkasi seuraamisliikkeen alussa nuuskimaan liikkeenohjaajan taskut, tuli kyllä takaisin kun komensin ja jatkettiin liike loppuun. Saatiin vielä 5 pistettä siitä. Yleisvaikutelma 7,5. Tuomari sanoikin että koiralla on kyllä osaamista mutta se on kovin vallaton :) No niinhän se on 

Kommentoi kirjoitusta.

Suru-uutisia

Perjantai 25.11.2022 - Maija

"Jos jaksan tutun reitin kuljen, vihdoin hiljaa silmät suljen. Nurmen peittoon pehmeään peitelkää mut lepäämään. Siellä uinun unta syvää, kesää ikuista ja hyvää. Siellä kukkii kissankellot, siniset on niityt pellot"

Sancandy's Catarina,Martta
22.11.2006 - 25.11.2022

Tänään saateltu viimeiselle matkalle kunnioitettavassa 16 vuoden iässä ❤️🐾Sydänlämpöinen osanotto Martan perheelle❤️

martta.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kuulumisia

Sunnuntai 30.10.2022 - Maija

Eilen kävimme Timin kanssa ihan ensimmäisessä virallisessa tokokokeessa Hyvinkäällä. Ihan mukavasti meni vaikka ohjaajaa taas jännitti että karkaako koira:) Tuloksena 179 pistettä joka tarkoittaa 1-tulosta. Sijoitus oli 3./7. niin että ihan palkintopallillekin päästiin. 
timtoko.jpg
Viime viikonloppuna kävi kylässä ihana pieni tollerineiti Lucy. Lucy on sijoituskoirani kennelnimeltään Metsäloisteen Sateen jälkeen ja on sijoitettuna Eskolle ja Erikalle. Nätti ja suloinen tyllerö tuo on ja ainakin valkoiset merkit ovat hienot ja kohdillaan. lucy.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Näyttelykuulumisia

Lauantai 24.9.2022 - Maija

Tänään Tim-tollerin kanssa Riihimäellä näyttelyssä. Tuomarina Anneli Pukkila. Ihan mukava arvostelu hoikalle pojalle. " Hyvät mittasuhteet, vielä hieman kapearunkoinen. Riittävä raajaluusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Melko hyvä pään malli. Hyvät korvat. Riittävä kaula. Hyvä ylälinja. Liikkuu hyvällä askeleella sivulta, vielä löysästi edestä. Hieman niukassa karvapeitteessä tänään, laatu ok. 

Nuo eri-2

Kommentoi kirjoitusta.

Suru-uutisia

Tiistai 6.9.2022 - Maija

Tänään lähti autuaammille metsästysmaille D-pentueesta
Sancandy`s Dark Sound "Panu"
Lämmin osanotto Panun perheelle.
Kuvassa Panu nuorena
Panu_015.JPG
Sancandy`s Dark Sound "Panu"
7.5.2009 - 6.9.2022

Kommentoi kirjoitusta.

Kuulumisia

Lauantai 6.8.2022 - Maija

Tänään Timin kanssa epävirallisissa tokokisoissa aloluokassa. Kyseessä ihan ensimmäinen kisa Timille. Meni yllättävän kivasti, 163 pistettä. Tim karkasi kerran kehänauhan ulkopuolelle moikkaamaan siellä istuvaa henkilöä. Siitä laski kokonaisvaikutus 5 :teen. Kaukokäskyt menivät ihan nuuskutteluksi, varmaan joku ihana neitonen ollut samassa kohdassa äskettäin. Muista liikkeistä tulikin sitten ysejä jopa kymppejä.

Muista uutisista mainittakoon että L-pentueen Sulosta  ( Sancandy`s Little Brother)on tullut toisen kerran isä kun ihana Liinu synnytti tänä aamuna 7 reipasta tollerin alkua, 2 poikaa ja 5 tyttöä. Paljon Onnea kaikille asianosaisille!

Kommentoi kirjoitusta.

Näyttelykuulumisia

Lauantai 2.7.2022 - Maija

Tänään olimme Timin kanssa ensimmäisessä virallisessa näyttelyssä Asikkalassa. Hienosti meni vaikka ajattelin että tyytyväinen olen jos eh:n saa. Tim saikin jun eri, juk1 ihan mukavalla arvostelulla. Junioriluokassa oli yhteensä kolme urosta. Pienihän Tim on, koon alarajoilla mutta hyvinkin sopusuhtainen ja hyvin liikkuva. Hienoa!

timasikkala.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Näyttelykuulumisia

Sunnuntai 8.5.2022 - Maija

Hienoja uutisia näyttelyrintamalta. L-pentueesta Inari (Sancandy`s Lets Dance) sai tänään Kouvolan näyttelystä 1. sertinsä ja oli PN1 ja VSP. Onnea omistajille, ihan huikeeta! Myös Inarin poika Usko, joka on Timin veli oli saanut ensimmäisestä virallisesta näyttelystään sertin sekä vielä juniorisertin ja oli myös VSP . Tämä Salon näyttelystä. Hienoja sukulaisia. Tim ei ole vielä virallisissa näyttelyissä käynyt kun olen odottanut että vahvistuisi hieman vielä kun on niin ruipelon oloinen. Ilmoitettu on yhteen näyttelyyn heinäkuussa.

Alla kuvassa Inari ruusukkeineen, kuva M. Hernesniemi

inariserti.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kuulumisia

Torstai 28.4.2022 - Maija

L-pentueesta Sofi oli omistajansa Jarin kanssa viime viikonloppuna  suorittanut Pelastuskoiraliiton haun loppukokeen. Koe suoritettiin yöllä ja 3 ha:n alueelta piti löytää kolme maalimiestä jotka olivat pressulla peitettyinä joko osittain tai kokonaan. Aikaa suoritukseen oli 45 minuuttia. Onnea Sofille ja omistajille, todella hienoa !
Jari ja Sofi keskittyvät seuraavaksi jälkeen josta pitää olla suoritettuna vähintään peruskoe jotta voi päästä viranomaiskokeeseen tavoittelemaan hälytyskelpoisuutta tositilanteita ajatellen. Upeeta!
sofijajari.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kuulumisia

Sunnuntai 3.4.2022 - Maija

Pitkästä aikaa jotain kuulumisia. Kävimme Timin kanssa lonkka-, kyynär- ja selkäkuvilla. Tulokset priimaa, lonkat A/A, kyynär 0/0, ja selkä LTV0. Myös silmät olivat terveet. Ja mikä myös hienoa, kahdella Timin veljeksistä oli myös lonkat, kyynärät ja selkä A/A, 0/0 ja LTV0. Todella hieno juttu! Timin kanssa on vähän jotain harrasteltu, vähän tokoa ja noutojuttuja. Poika on hyvin vilkas ja nopea ja myös impulsiivinen. Oppii kyllä asioita melko helposti, myös niitä vähemmän toivottuja asioita.

Hymyn kanssa on käyty  muutamassa tokokokeessa, tulokset eivät mitenkään päätä huimaa, kuukausi sitten taidettiin olla palkintopallilla 3. sijalla 2-tuloksella. Tänään kisoissa Hymy oli kuin muissa maailmoissa, tuloksena 3-tulos, sijoitus 5./6. Ruutuun ei vaan opi menemään ei sitten millään joten ajattelinkin että Hymy jää nyt "eläkepäiviä" viettämään kun näyttää hieman ylösnoustessa ontuvan oikeaa takajalkaansa joten kohtapuoliin on varmaankin jatkuva lääkitys joten senkään puolesta ei voi virallisissa kisoissa käydä. Hymy ei myöskään mielestäni kuule oikein hyvin enää. Onhan se jo 10-vuotias veteraani.

Kommentoi kirjoitusta.

Vilja

Keskiviikko 29.12.2021 - Maija

Eilen illalla pääsi sateenkaarisillalle suomenlapinkoirani Vilja. On niin suru vaikka tiesin että päätös oli oikea. Vilja muistoissa

Kommentoi kirjoitusta.

Suru-uutisia

Tiistai 21.12.2021 - Maija

Wallaby-pentueesta Urpo on eilen siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Lämmin osanotto Urpon perheelle <3

urpotampereella_17.9.2017.jpg

FI MVA Sancandy`s Wallaby Jive 12.3.2011 - 20.12.2021
"Taas valo viiltää taivaanrantaa, se päivän yöstä erottaa
On tullut aika pois se antaa, jota niin paljon rakastaa"
hyvää matkaa Urpo!

Kommentoi kirjoitusta.

Näyttelykuulumisia

Sunnuntai 21.11.2021 - Maija

Eilen olimme Timin kanssa Ypäjän pentunäyttelyssä ja oikein mukavasti meni. Tim oli VSP-pentu ihan oman näköisellään arvostelulla, tuomari Erja Nummi. Olen tosi tyytyväinen että menin, oli ihan tipalla että olisin jättänyt tämän reissun väliin ;)

"Oikea tyyppi & mittasuhteet. Tasapainoisesti rakentunut. Ilmeikäs oikealinjainen pää. Hieman pitkä lanneosa. Ikään sopiva rungon tilavuus. Niukasti kulmautunut etuosa. Paremmin takaa. Sopiva raajaluusto. Reippaat vähän riehakkaat liikkeet. Oikea karvanlaatu "

Pek1, KP, VSP

Kommentoi kirjoitusta.

Kuulumisia

Maanantai 25.10.2021 - Maija

Eilen olivat L-pentueesta Sofi sekä isäntänsä Jari suorittaneet pelastuskoiraliiton haun peruskokeen, Paljon onnea molemmille! Tästä on hyvä jatkaa kohti vaativampia kokeita kun nenä toimii ja motivaatio on korkella. Omalle laumalle ei ihmeitä kuulu, mielenhäiriössä ilmoitin Timin pentunäyttelyyn Ypäjälle, täytyy vähän mennä näyttelyharjoituksiin ensin. Se onkin sitten viimeinen näyttely tälle vuodelle, ensi keväänä sitten junioriluokkaan ainakin kerran mennään ja katsotaan jatko sitten vieläkö kannattaa mennä. Tim kun on kovin kevytluustoinen vaikka ihan kivalta näyttääkin sivulta. Hymyn kanssa yritellään vielä tokokoetta josko sieltä toinenkin ykkönen vielä saataisiin
jarijasofi.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kuulumisia

Sunnuntai 5.9.2021 - Maija

Olimme Hymyn kanssa viikko sitten tokokokeessa avo-luokassa, tuloksena AVO2, sijoitus 3.

Liikkeestä istuminen meni nollille, ei tainnut edes kuulla. Kapulan noutaminen meni kapulan nälväämiseksi joten siitä vain 6 pistettä. Mutta oli ysejä ja kymppejäkin ja kokonaisvaikutus 9 :)

Timin kanssa olimme match-showssa. Tim seisoi nätisti mutta liikkuminen meni ihan leikkimiseksi, tulos sinisten isojen pentujen 3. sija

Tänään olimme sitten oikein pentunäyttelyssä ja Timppa esiintyi ihan nätisti. Kovin on hento tuo poikanen, ei varmaan kummoistakaan näyttelytähteä tule, mutta säästyypähän rahat johonkin muuhun tähdellisempään :)Tässä Timpan arvostelu, tuomari Reija Leikola-Walden:

"6 kk. Kevytrakenteinen hieman lyhytlinjainen uros. Oikealinjainen hieman kevyt pää. Hyvät korvat. Riittävä kaula. Kevyt luusto. Niukemmin kulmautunut edestä kuin takaa. Kevyt runko. Kevyet sivuliikkeet.  Hyvä karvapeite. Miellyttävä luonne. "

Tim6_kk.jpg

tim6kklahti.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Näyttelykuulumisia

Keskiviikko 18.8.2021 - Maija

Viime sunnuntaina olimme Tim-pentusen kanssa  näyttelyssä Toller-showssa pentuluokassa. Tim esiintyi ihan mallikkaasti, kauhea hinku vaan olisi ollut kehän ulkopuolella tutustua ihmisiin ja toisiin tollereihin. Timin veljistä oli kolme muuta myös paikalla. Timin äiti Inari (Sancandy`s Lets Dance)oli myös ja sai käyttöluokassa laatuarvostelun erinomainen. G-pentueesta oli paikalla myös Hemmo (Sancandy`s Gamekeeper)ja sai avoluokasta erittäin hyvän. Kesäkilot vähän haittasivat sulavaa liikkumista :) Olemme vielä Timin kanssa menossa Lahteen pentunäyttelyyn syyskuussa, toivotaan että vähän vankistuisi vielä, on aika ruipelo poikanen. Alla tuomari Lotta Vuorisen arvio Timistä:

"Kevytrakenteinen urospentu, jolla miellyttävä ilme. Kuono-osa saisi olla täyteläisempi. Hyvä lapa. Olkavarsi voisi olla pidempi ja viistompi ja eturinta selvempi. Oikeanmuotoinen rintakehä, joka voisi kuitenkin olla syvempi. Niukasti kulmautunut takaa. Liikkuu yhdensuuntaisesti, riittävällä askelpituudella. Oikeanlaatuinen karvapeite. Miellyttävä esiintyminen."

235371677_10208745569193043_5222038867574216934_n.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Pentu-uutisia

Perjantai 9.7.2021 - Maija

L-pentueesta Sulosta (Little Brother) on tullut isä kuudelle pennulle, yksi tyttö ja viisi poikapentusta. Paljon Onnea kaikille asiaan osallisille!

2 kommenttia .

Kuulumisia

Maanantai 5.7.2021 - Maija

Hienoja kuulumisia taas agilityrintamalta, L-pentueesta Inari oli kisannut nuoren ohjaajansa kanssa viikonloppuna Kotkassa ja kotiinviemisiksi 2 x 0-tulos, LUVA ja OIVA ykköspallien kera. OIVA tarkoittaa siis menolippua 3-luokkaan. Todella hienoa työtä Janina&Inari!

Kommentoi kirjoitusta.

Kuulumisia

Maanantai 21.6.2021 - Maija

Eilen olimme Hymy-tollerin kanssa tokokokeessa ja tällä kertaa meni hyvin, saimme 1-tuloksen avoluokasta, sijoitus 2./7 Olen niin iloinen tästä !

L-pentueesta Inari ja Lucy olivat nuorten ohjaajiensa kanssa kisaamassa Kuopiossa viikonloppuna pidetyissä seniori-, juniori- ja para-SM-kisoissa ja kotiin viemisiksi sieltä tuli Janinalle ja Inarille SM- hopeaa pikkumaxien luokassa tuloksella -30.48 ! Aivan mielettömän paljon onnea molemmille ja tietenkin kaikille muillekin asianosaisille! Myös Lucylla ja Nealla oli mennyt hyvin, neljäs sija tuloksella 5!

                                                                                                

inarijsmhopea.jpghymytokoavo1.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kuulumisia

Lauantai 15.5.2021 - Maija

L-pentueesta Lucy (Sancandy`s Love Affair) oli saanut nuoren ohjaajansa kanssa agilitystä OIVA:n kera ykköspallin. Lucy kisasi pikkumaxi2-luokassa joten se tarkoittaa sitä että koirakko nousi 3-luokkaan. Onnea ja aivan mahtavaa!

Viikko sitten kotiutui meille miespuolinen laumanvahvistus Tim (Ruskaloimun Tuomas) Tim on oman kasvattini Inarin jälkeläinen ja on yhteisomistuksessa. Tim tuntuuu olevan oikein kiva poika, mukavasti on viikko mennyt.  Aika näyttää mitä pojasta tulee mutta tarkoitus on ainakin näyttelyissä käydä ja mahdollisesti hieman tokoa ja noutojuttuja harrastaa.

Hymy-mummon kanssa kävimme eilen virallisessa tokokokeessa avo-luokassa. Tällä kertaa meni paremmin kuin viime syksynä kun saimme jopa 3-tuloksen. Kaksi liikettä meni nollille,  ruutu, johon kyllä kahdella käskyllä meni mutta jäi auttamatta liian lähelle kehänauhaa ja maahan käskystä jäivät etujalat ulkopuolelle. Myös kaukokäskyt menivät nollille, ei tehnyt elettäkään että olisi istumaan noussut, katseli vaan suu virneessä, siltä ainakin minusta näytti :)Noo ei tästä lannistuta, harrasteluahan tämä vain on :)

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »