Kuulumisia ja vuoden vaihteen mietteitä

Sunnuntai 29.12.2019 - Maija


Eilen kävimme Hymyn kanssa taas virallisessa tokokokeessa ja saimme kaikista liikkeistä pisteitä, ei nyt mitään huippuja mutta kuitenkin. Tuloksena 1-tulos, sijoitus 2./5. pisteitä 166. Oma jännitys taas vähän haittasi ja tuomari oli melko tiukka. Jos vielä yksi 1-tulos saataisiin niin  olisi koulutustunnus plakkarissa.

Näin vuoden vaihteessa katse kääntyy taas menneeseen vuoteen, että mitähän tuli koirien kanssa tehtyä. Jotakin kyllä. Hymyn kanssa kävimme yhteensä 4 tokokokeessa joista kaksi 2-tulosta ja kaksi 1-tulosta. Rallytokokisoissa kävimme voittajaluokassa 3 kertaa ja jokaisesta saimme hyväksytyn tuloksen ja RTK3-koulutustunnuksen. Hymyn kanssa kävimme myös kesällä taipumuskokeessa ja harmittavan lähellä oli nou1, päästiin jäljelle asti jossa tuli sitten hylkäys kun ei ottanut itsenäisesti kania suuhun ja muutenkin taisi mennä kuppi vähän nurin kiihtymyksestä.

Sirun kanssa käytiin 3 eri näyttelyssä ja jokaisesta tuli laatuarvostelu erinomainen avoimessa luokassa. Sirun kanssa on harrastettu vähän tokoa ja noseworkia ja kävimme kahdessa hajutestissä joista toisessa itse mokasin nostamalla liian aikaisin käden löydön merkiksi ylös. Toinen testi menikin sitten nappiin, Siru teki hienosti töitä ja ilmaisi löydön istumalla.

Vilja-lapinkoira oli kevään ja kesän lauman etäjäsenenä Savossa, oli sopeutunut siellä hyvin. Vilja tuli takaisin syksyllä ja siltä leikattiin iso maitorauhasmuutos joka patologin tutkimuksissa onneksi todettiin hyvänlaatuiseksi maitorauhasen liikakasvuksi joka tosin on hyvin harvnaista koirilla. Vilja on myös hoikistunut kovasti muutoksen poiston jälkeen ja on oikein virkeä vanhus. Viljan kanssa ei mitään erikoista tehdä, tokoilua kotioloissa ja lenkkejä.

Ensi vuonna olisi tarkoitus viedä Hymy näyttelyyn kun se pääsee veteraaniluokkaan sekä korkata rallytokon mestariluokka ja mahdollisesti myös tokon avoluokka. Sirun kanssa jos pääsisimme nosework-kisoihin osallistumaan ja ehkä muutamaan näyttelyyn. Tarkoitus olisi myös Siru astuttaa kevään juoksuista jos silmät edelleen terveet. Siru menossa tammikuussa silmäpeilaukseen.

Oikein hyvää Uutta vuotta kaikille!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini